keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Kipinä-kirjailijakiertue saapuu Koillismaalle ja Kainuuseen

Kipinä-kirjailijakiertue rantautuu Koillismaalle ja Kainuuseen 17.-20.11.2010. Pohjoissuomalaiset kirjailijat kiertävät Koillismaata ja Kainuuta ja vierailevat neljän päivän aikana seitsemällä paikkakunnalla. Paikkakunniksi valikoituivat Pudasjärvi, Taivalkoski, Kuusamo, Suomussalmi, Kuhmo, Sotkamo ja Kajaani.

Kiertueella esiintyy kahdeksan nykykirjailijaa. Kirjailijat Heli Slunga, Hanna Hauru, Ari Paulow, Essi Kummu ja Pirjo Suvilehto esiintyvät kaikissa kiertueen tilaisuuksissa. Veli Käsmä nousee lavalle Taivalkoskella keskiviikkona 17.11., Risto Kormilainen Suomussalmella torstaina 18.11. ja Tarja Leinonen Sotkamossa lauantaina 20.11. Tilaisuuksissa kirjailijat kertovat työstään sekä lukevat otteita tuotannostaan.

Kiertueen päätösklubi järjestetään lauantaina 20.11. Kajaanissa Hospuda Koruna -baarissa yhteistyössä oululaisen kirjoittajayhdistys Huutomerkki ry.:n kanssa, jonka 7-vuotissyntymäpäivää samalla juhlistetaan. Kirjailijoiden lisäksi  klubilla Paavo J. Heinonen ja Kari Miettunen esittävät The Doorsin tuotantoa suomeksi. Ohjelmistossa on myös Hilja Kiimanlehto try to be acoustic sekä  Heinosen matkalaukkurunoutta.

Kirjailijat lähestyvät lukijoita

Kiertueen päätavoitteena on tuoda alueen kirjailijoita tunnetuiksi sekä lähestyttää kirjailijaa ja lukijaa. Kiertue tarjoaa kirjallisuustilaisuuksia myös sellaisissa kunnissa ja paikoissa, joissa niitä ei perinteisesti ole. Tavoitteena on laajentaa tietoisuutta pohjoisesta kirjallisesta identiteetistä.

Kiertueella kirjailijat ja kirjallisuus nostetaan esille. Kiertueen tarkoituksena on antaa virikkeitä ja kipinöitä lukemisen sekä kirjoittamisen harrastamiseen.

Oulun läänin taidetoimikunta järjestää kiertueen yhteistyössä kuntien ja paikallisten toimijoiden kanssa. Tilaisuudet ovat pääsymaksuttomia ja avoimia, paitsi Pudasjärven ja Kuhmon lukiovierailut on tarkoitettu vain lukiolaisille. Juontajana kiertueella toimii kirjallisuuden läänintaiteilija Tuomo Heikkinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti