keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Kipinä-kirjailijakiertue onnistui hyvin

Kipinä-kirjailijakiertue rantautui Koillismaalle ja Kainuuseen 17.-20.11.2010. Yleisömäärä Kipinä-kirjailijakiertueella oli yhteensä 527. Kirjailijat olivat tyytyväisiä ja yleisö innoissaan.

Kiertueella pohjoissuomalaiset kirjailijat kiersivät Koillismaata ja Kainuuta ja vierailivat neljän päivän aikana seitsemällä paikkakunnalla. Paikkakunniksi valikoituivat Pudasjärvi, Taivalkoski, Kuusamo, Suomussalmi, Kuhmo, Sotkamo ja Kajaani.

Kiertueella esiintyi kahdeksan kirjailijaa. Kirjailijat Heli Slunga, Hanna Hauru, Ari Paulow ja Essi Kummu esiintyivät kaikissa kiertueen tilaisuuksissa. Pirjo Suvilehto oli mukana kiertueella kaksi ensimmäistä päivää. Veli Käsmä nousi lavalle Taivalkoskella keskiviikkona 17.11., Risto Kormilainen Suomussalmella torstaina 18.11. ja Tarja Leinonen Sotkamossa lauantaina 20.11. Tilaisuuksissa kirjailijat kertoivat työstään sekä lukivat otteita tuotannostaan.

Kiertueen päätösklubi järjestettiin lauantaina 20.11. Kajaanissa Hospuda Koruna -ravintolassa yhteistyössä oululaisen kirjoittajayhdistys Huutomerkki ry.:n kanssa, jonka 7-vuotissyntymäpäivää samalla juhlistettiin.

Kiertueen päätavoitteena oli tuoda alueen kirjailijoita tunnetuiksi sekä lähestyttää kirjailijaa ja lukijaa. Kiertue tarjosi kirjallisuustilaisuuksia myös sellaisissa kunnissa ja paikoissa, joissa niitä ei perinteisesti ole ollut. Tavoitteena oli laajentaa tietoisuutta pohjoisesta kirjallisesta identiteetistä. Kiertueella kirjailijat ja kirjallisuus nostettiin esille. Kiertueen tarkoituksena oli antaa virikkeitä ja kipinöitä lukemisen sekä kirjoittamisen harrastamiseen.

Oulun läänin taidetoimikunta järjesti kiertueen yhteistyössä kuntien ja paikallisten toimijoiden kanssa. Tilaisuudet olivat pääsymaksuttomia ja avoimia, paitsi Pudasjärven ja Kuhmon lukiovierailut oli tarkoitettu vain lukiolaisille. Juontajana koko kiertueella toimi kirjallisuuden läänintaiteilija Tuomo Heikkinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti