maanantai 28. maaliskuuta 2011

Noste-kirjailijakiertue kiertää Pohjois-Pohjanmaata

Noste-kirjailijakiertue järjestetään 6.-9.4.2011 Pohjois-Pohjanmaan eteläisissä kunnissa. Pohjoissuomalaiset kirjailijat vierailevat neljän päivän aikana seitsemällä paikkakunnalla. Kiertue jalkautuu Piippolaan, Kärsämäelle, Haapavedelle, Nivalaan, Ylivieskaan, Oulaisiin sekä Raaheen.

Kiertueelle lähtevät sarjakuvataiteilija Lauri Ahtinen, runoilija Miia Paani, aforistikko Eero Suvilehto sekä kirjailijat Essi Kummu ja Pauliina Vanhatalo. Lisäksi kirjailija Varpu Vilkuna esiintyy 7.4. Nivalassa ja kirjailija Erkki Tuormaa 9.4. Raahessa. Raahen päätösklubilla lavalla nähdään myös Berliini-runomusiikkiesitys, jossa esiintyvät Tuomo Heikkinen (runot), Antti Rundelin (viulu/basso) sekä Okko Meinilä (kitara).

Kirjailijat kertovat työstään

Tilaisuuksissa kirjailijat kertovat työstään sekä lukevat otteita tuotannostaan. Kirjailijat myös myyvät tilaisuuksissa kirjojaan.
Kiertueen päätavoitteena on tuoda alueen kirjailijoita tunnetuiksi sekä lähestyttää kirjailijaa ja lukijaa. Kiertue toteuttaa kirjallisuustilaisuuksia myös sellaisissa kunnissa ja paikoissa, joissa niitä ei muutoin juuri ole. Kiertueen tarkoituksena on antaa virikkeitä lukemisen sekä kirjoittamisen harrastamiseen.

Oulun läänin taidetoimikunta järjestää kiertueen yhteistyössä kuntien ja paikallisten toimijoiden kanssa. Tilaisuudet ovat pääsymaksuttomia ja avoimia, paitsi Nivalan lukiovierailu on tarkoitettu vain lukiolaisille. Juontajana kiertueella toimii kirjallisuuden läänintaiteilija Tuomo Heikkinen.

Noste-kirjailijakiertue on jatkoa Koillismaalle ja Kainuuseen suuntautuneelle Kipinä-kirjailijakiertueelle 17.-20.11.2010. Yleisömäärä Kipinä-kirjailijakiertueella oli yhteensä 530.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti