maanantai 11. toukokuuta 2015

Takit narikkaan

Jorma Koski äitienpäivänä 10.5. Mikkelissä Einon Vintissä.
Mikkeli jäi taakse. Matkalla Kouvolaan turnaus on kiepahtanut loppupuoliskolle. Vielä löytyy puhtia kirjastoiltaan.
Jos vielä lähtöpäässä Rovaniemellä sai hieraista pipoa korville, saattoi jo Oulussa silmätä sadekuurojen välissä luopuako jo välihousuista. Onneksi ne kulkevat mukana.
Niin Rovaniemellä kuin Oulussa tunsin liikkuvani kotikentällä. Tapasin runsaasti tuttuja, tuttavia, läheisiä ihmisiä, vaihdoimme kuulumisia, lämpimiä halauksia. Näistä hetkistä nautin, sain voimia. Ei häirinnyt tieto, että jo seuraavana päivänä oli siirtyminen vieraskentille uusine haasteineen.

Kun jätimme ”pelekääkkö nää polliisia” maisemat, tulimme jo Vaasaan. Huomasimme, ettei joukostamme löydy yhtään ruotsinkielellä kirjoittavaa. Mitä se merkitsi, aprikoitiin. Seikka saattoi vaikuttaa illan keikkapaikan yleisömäärään, kourallinen kumminkin. Kuten aina, määrä ja laatu eivät kulje käsi kädessä.
Sään lämmetessä alkoi lämmetä kirjailijajoukkommekin. Ylimääräinen jäykkyys väistyi toisiinsa tutustumisen myötä.
Jyväskylässä tuntui jo mukavalta, keikkapaikkojen vaihtuminen baarien klubi-iltoihin. Se oli myös omiaan tuomaan rennon läsnäolon tunteen. Ehken myös yleisö aisti saman.
Ja voi, jo yksi kirkassilmäinen hymyilevä istuja yleisössä pelastaa koko illan.

Puhetyöläisen osa ei ole monenkaan kirjailijan vahvuus, ei minunkaan. Toivoa sopii, että kirjailijan rooli näyttäytyy vahvempana.


Kirjoittanut Jorma Koski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti